(10 bitar)
Pajdeg:
200 g jordnötssmör
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljust muscovado - eller råsocker
Fyllning:
200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Garnering: salta jordnötter, riven choklad
Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer eller matberedare och arbeta snabbt i hop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget.
Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Rör försiktigt samman allt och fördela i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar innan servering.
Dekorera med rikligt med salta jordnötter och riven choklad. Mumma! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar