Bakning - en passion!

Jag brinner för att baka. Det är så mycket mer än en hobby. Det är en passion. Ett livskall. Jag kan nog nästan kalla mej för smått besatt. Jag älskar att göra efterrätter, muffins, matbröd, allt med choklad, mm... Allt sånt som egentligen är förbjudet. Förbjudet men gott. Det är det jag kallar livskvalitet!

fredag 17 december 2010

Pepparkakstryfflar

Jättegoda tryfflar med smak av jul och dessutom väldigt enkla att göra. Kan det bli bättre? :)

250 g mörk choklad
1 dl grädde
1/2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk honung
1 tsk smör, rumsvarmt
1/2-1 dl kakao


Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Är det för stora bitar av chokladen så är det svårare att få den att smälta. Koka upp grädde, kryddor och honung. Häll den varma blandningen över chokladen. Rör ner smöret och rör allt till en jämn smet. Häll upp smeten i en folieform, a 14x20 cm, och låt den svalna. Ställ formen i kylen över natten.

Ta fram den stelna tryffeln och lossa den ur formen. Skär i kuber, ca 1x1 cm.
Sikta kakao över en tallrik och vänd bitarna i kakaon.
Förvara tryfflarna i en lufttät burk med smörpapper mellan lagren. Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar