En fantastiskt god kladdkaka med tolerone choklad. Ska egentligen toppas med extra toblerone, men jag tog daim istället.
200g smör
200g Toblerone
1 dl strösocker
1 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Garnera med: Toblerone eller annan choklad, grädde
Ugn: 200 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en springform, 24 cm diameter. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad Toblerone. Rör tills den smält. Tillsätt socker, råsocker och ägg och vispa i hop till en smet. Sikta i vaniljsocker och mjöl och blanda i hop. Häll i formen och grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna och toppa med vispad grädde och grovt hackad toblerone eller tex daim (som på bilden). Servera ev. extra grädde till och jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar