En fantastiskt god paj, helt enkelt. Och SÅ somrig! :)
Pajskal:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl råsocker
1 krm salt
100 g smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
2 äggulor
Färska jordgubbar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, gryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform med låg kant och avtagbar botten, ca 26 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
Vispa grädden, men ej för hårt.
Dela chokladen och lägg bitarna i en vid skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Låt stå och rör tills chokladen smält och blivit mjuk. Lyft skålen från värmen och låt svalna en aning.
Vispa sönder äggulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Tillsätt därefter en liten del av den vispade grädden. Vänd slutligen ner chokladblandningen i grädden. Bred ut moussen i pajskalet och ställ kallt att stelna.
Dela jordgubbarna i halvor och dekorera pajen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar