Bakning - en passion!

Jag brinner för att baka. Det är så mycket mer än en hobby. Det är en passion. Ett livskall. Jag kan nog nästan kalla mej för smått besatt. Jag älskar att göra efterrätter, muffins, matbröd, allt med choklad, mm... Allt sånt som egentligen är förbjudet. Förbjudet men gott. Det är det jag kallar livskvalitet!

tisdag 7 juni 2011

STOMPA

(Ca 20 tunnbröd)

5 dl filmjölk
1 1/2 dl ljus sirap
2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk hel anis
15 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Blanda filmjölk och sirap. Stöt fänkålsfrön och anis i en mortel. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel. Eller använd en kruskavel.
Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna i någon minut på varje sida. Låt svalna på galler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar