Bakning - en passion!

Jag brinner för att baka. Det är så mycket mer än en hobby. Det är en passion. Ett livskall. Jag kan nog nästan kalla mej för smått besatt. Jag älskar att göra efterrätter, muffins, matbröd, allt med choklad, mm... Allt sånt som egentligen är förbjudet. Förbjudet men gott. Det är det jag kallar livskvalitet!

lördag 7 januari 2012

Choklad-och jordnötspaj

En helt makalös paj. Något av det godaste jag någonsin smakat. Helt enkelt för god att avstå. Smaka och ni kommer att förstå. :) Bara mjölkchoklad-och jordnötssmörsmoussen är helt underbar. Kan tänka mej att servera bara den som efterrätt.

(10 bitar)
 
Pajdeg:
200 g jordnötssmör
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljust muscovado - eller råsocker

Fyllning:
200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Garnering: salta jordnötter, riven choklad

Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer eller matberedare och arbeta snabbt i hop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna helt.

Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna något innan du rör ned äggulorna, en i taget.
Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Rör försiktigt samman allt och fördela i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar innan servering.
Dekorera med rikligt med salta jordnötter och riven choklad. Mumma! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar