En himmelskt god paj som smälter i gommen och som smakar mycket jul. :)
10-12 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning:
4 dl grovhackad butternut squash (pumpa)
2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka i hop mjöl, socker och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 minuter. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till en puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll över pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar