Helt underbar dessert. Kan göras antingen i små portionsformar eller i en stor form. Till ett av mina barns födelsedagskalas en gång gjorde jag den som en glasstårta i en stor nalleform och garnerade med nonstop. Mycket uppskattat! :) Den är len, söt, krämig och gräddig och bara smälter på tungan. Mmmmm....
Du behöver:
2 små dajm (eller en dubbel)
2 1/2 dl grädde
2 stora ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker av god kvalitet
Färska eller frysta bär till servering
Gör så här:
Lägg dajmen i en plastpåse och slå på den med en kavel tills den blir till småsmulor. Häll grädden i en skål. Knäck äggen och dela gulorna med vitorna. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Häll sockret och vaniljsockret i bunken med äggulor. Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vispa sedan i hop äggulor och socker tills blandningen blir ljust gul. Vispa sist grädden tills den bildar spår och toppar - men vispa inte för länge!
Blanda försiktigt ner grädden, vitorna och dajmsmulorna i bunken med äggulor. Rör om till en jämn smet. Häll över i portionsformar eller i en stor form. Lägg på plastfolie och ställ i frys i minst 3 timmar.
Ta ut semifreddon ur frysen och ställ i kylen ungefär en halvtimme innan servering.
Servera gärna lite bär till, eller varför inte en god bärsås (mixa bär med florsocker)!
ENJOY!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar